Uitgelicht

Zuinig remmen & bospaden

Na al het gravel en modder geweld van de afgelopen weken en maanden was ik even vergeten dat mijn onderhoudsvrije Santos wel gewoon remblokjes eet! Na het weekendje hoogtemeters maken in Zuid Limburg klonk het remmen niet echt lekker, zeg maar gewoon tandenknarsen. Nu ben ik inmiddels best wel handig in hobby-en aan de fiets maar na grondige inspectie blijkt remblokjes vervangen niet eenvoudig. Gelukkig is hulp nabij. Na een kort paniek whatsapp-je naar Jordi Bike Repair mocht de Santos direkt op consult! Conclusie was snel gemaakt, blokjes gewoon weg en schijven nog net niet gesloopt. Wel een lekker kronkel in de achterste schijf door valpartij maar Jordi gaat dit fiksen en snel ook, binnen 2 dagen mag de patiënt volledig genezen en hersteld mee naar huis…..Ready To Ride!

Op pad met nieuwe remmen en zonder irritant geschuur…geweldig!

De week vliegt voorbij dagen zijn weer te kort en dus worden alle mogelijkheden om te gaan lopen, fietsen, wandelen etc aangegrepen. Rennend door het bos in de ochtend de hond uitlaten (hond niet blij ik wel!) Rennend door het donker de post naar de brievenbus in dorp verder brengen anders is ze te snel terug. Ook dient zich er een spannend voorstel aan. Het aanbod om een wat extra training en kracht op te bouwen d.m.v kettlebell training bij Olaf van Siam-NI in Lommel. Geen onbekende energieke en enthousiaste boks legende. Met toch wat knikkende knietjes op vrijdagavond op de mat met kettlebel, gewichten, stepbankje en handdoekje….ik ben er bijna klaar voor. Nu is er met mijn duur conditie niet veel mis maar kracht en vooral bovenlichaam laatste jaren niet echt veel getraind. Dus die kettlebel wordt al snel heeeeeeel zwaar. Ook de barrel met gewichten heb wat te enthousiast volgehangen. Olaf’s enthousiasme werkt enorm aanstekelijk en het uur is werkelijk voorbij gevlogen. Maar man, man, die armen, nek en rug: Poeh…daar moet aan gewerkt worden. We spreken af dat we dit voorlopig eens vol gaan houden om te zorgen dat ik sterker ga worden! NB: volgende ochtend was zelfs het kopje koffie optillen een mega klus:)

Zaterdag = langeduurfietsdag! Planning is koffie te halen bij Eveline in Kaggevinne. Een mooie route gemaakt met veel off-road paden zou goed moeten zijn voor 125km. Het is fris maar mooi weer en ik heb zin in mijn micro-avontuur. Nieuwe paden en wegen vinden is altijd geweldig. Ik slinger me een weg richting Kaggevinne en ben vooral in het bos of bospaden of gravelpaden. Af en toe doorkruis ik een dorpje maar echt geen idee waar ik ben.

Na een koffie en gezellig gebabbel van Eveline met uitzicht op de geitjes en ganzen en vooral veel lekkere gezonde zelfgemaakte hapjes is het tijd om te vertrekken wil wel voor het donker thuis zijn en er moeten nog een 70 km gemaakt worden.
Ik dender lekker verder of bospaden en hoor wat rammelen. Opeens vliegt mijn bidon in het rond! Shit…schroefje los van de bidonhouder, nou ja los….weg! Ik loop scannend over de grond stukje terug en wonder boven wonder zie ik dat schroefje liggen. Als een echt MacGyver gewapend met mijn multi tool fix ik het probleem, bidon kan er weer in en ik met bevroren handen weer verder. Jaja je moet alles oefenen als voorbereiding op de Northcape 4000.

Toch lukt het me nog een paar keer fout te rijden omdat ik gewoon niet oplet en maak de dag compleet met 135km. Heb er wel van genoten was een mooie riten net voor het donker binnen. Thuis besluit ik voor de volgende dag een rondje te maken dat ik boven de 200 kom dit weekend.

Beetje moeite met vroeg wakker worden dus het vroeg vertrekken is mislukt. Wil bij Hans Coolen langs tijdens het fietsen. Hans is een kennis uit de Ultra loop wereld. Loopt gigantische dingen en het liefst in de meest bizarre omstandigheden. Gaat dit jaar de rovaniemi 300km lopen….in de winter. Alleen en selfsupported! Dus als iemand mij al vreemd vindt: nou hier is er nog eentje. Wil Hans wat vragen praktische vragen stellen waar ik mee zit. Wat advies en kijken hoe hij met dingen omgaat, daarnaast altijd gezellig om hem te zien. Het rondje wat ik eraan vast wil plakken komt uiteindelijk uit op een 75km. Geen zon vandaag maar ook eens geen wind, dat is ook lekker en de km gaan dan ook als speer. Niks valt er van de fiets, ik rij niet lek….enkel een klein regenbuitje. Toch mooi boven de 200km dit weekend, missie geslaagd en ik tevreden. Op naar weer een nieuwe mooie week!

En niet te vergeten, de sponsoring begint op gang te komen. P.T.K. Decor heeft een mooie bijdrage gedaan. Dus ik hoop dat er meer komt dat houdt me enthousiast en geeft me een doel!
Grts Mildred

Uitgelicht

Once in a Lifetime….

Registratie open op 2 dec 21.00 uur. Dus wekker gezet en startklaar achter de pc wachten. Niet mijn sterkste kant maar goed ik moet er wat voor over hebben.
Druk op de knop enter en……YES I’M INN! The Northcape 4000 2020

En dan begint er toch een klein stresje op te komen…..O my god….no way back.
Hoe ga ik dit aanpakken en voorbereiden het lijkt nu nog zover weg maar weet uit ervaring dat het toch heel dichtbij is en sneller komt dan verwacht. 1 ding is zeker:
Ik heb er zin in, ik ga ervoor, ga ervan genieten en hoop natuurlijk een mooi bedrag bij elkaar te fietsen voor v.z.w. ’t Kietelt.

Vanaf morgen is mijn blog te volgen over wat ik doe en is er de mogelijkheid om mij te sponsoren zodat mijn motivatie om door te zetten nog groter gaat zijn!

Uitgelicht

Wat is PLAN2020

Na jaren hard door bos en bergen te hebben gelopen, afscheid genomen van de trailwereld. Geen wedstrijden meer maar nog wel veel lopen omdat ik het zo graag doe. Daarnaast een oude hobby terug opgepakt en zoals het hoort in Belgie een echte koersfiets gekocht. Zalig dat je in een korte tijd veel km maakt en veel kan zien. Enkel het fietsen in grote georganiseerde tochten bleek niet altijd mijn ding te zijn. Wil meer zien en zoek toch wat meer avontuur. Onbekende paden en wegen, dwalen en verdwalen. Na een geweldig MTB avontuur in Kenia op zoek naar iets anders. Uiteindelijk mijn ding gevonden in het gravel rijden. Na het zoeken naar de juiste fiets waar ik alles mee kan: weg, bos, gravel, bike-packing…. tijd voor een nieuw avontuur.

Op een dag komt er via social media de Northcape4000 voorbij en het eerste wat ik denk is: wat een takke eind maar wat een uitdaging is dat. Na wat filmpjes en foto’s kijken ben ik verkocht. Kan ik dit? Geen idee! Wil ik dit? Jazeker geen twijfel!

Fietsen met een doel: VZW “t Kietelt

Tijdens deze periode kwam ik in contact met v.z.w. ’t Kietelt. Een organisatie die zich inzet voor kinderen in armoede. Ze verzorgen verjaardagsdozen via verdeling naar de ouders zodat deze kinderen hun verjaardag kunnen vieren, want zo hoort het! Ieder kind moet zijn verjaardag kunnen vieren. Na kennis gemaakt te hebben en en kijkje achter de schermen en vooral de mensen beter leerde kennen wist ik het. Ik ga fietsen naar de Noordkaap met een doel. Als mensen mij willen sponsoren voor minimaal 1 cent per km is dat 40 euro; precies het bedrag wat nodig is om 1 doos te vullen en dus 1 kind haar/zijn verjaardag te kunnen laten vieren!

En wat nu?

Op 15 december start de inschrijving van de Northcape4000. Ik ga proberen erbij te zijn. Vanaf dan zal ik via deze weg mijn voorbereidingen posten en delen met de gene die het leuk vinden dit te volgen. Mocht je zin hebben om eens mee te fietsen, laat het weten, alle afleiding en goed gesprekken tijdens de vele fietstochtjes zullen welkom zijn. Daarnaast zal er vanaf die tijd een rekeningnummer open zijn waar je mij kan sponsoren voor min 1cent per km d.w.z 40 euro. Het totaal bedrag houden we bij en is voor iedereen zichtbaar. Maar later meer hierover, ik hoop dat jullie me helpen en steunen als het zover is!

Grtz Smilleke!

Grensgevalletje(s)

De wereld op zijn kop, stille straten, economisch stil, sociaal leven ligt stil….Dit is 2020 en we hebben in de wereld last van Corona-crisis. We kunnen er niet omheen, we kunnen het niet ontkennen, niet meer zeggen dat het wel mee zal vallen of dat het hier niet komt. Het is er; en slaat toe!

https://www.youtube.com/watch?v=e3-5YC_oHjE
Klik hier op de link: ’t is er 1 uit de oude doos maar dat nummer zat 120km in mijn hoofd!


Alle plannen die iedereen had staan op hold. Zowel zakelijk als prive en op sport gebied.
Zakelijk is het een vreemde tijd, we zijn nog open maar toch dicht. Geen klanten bezoeken hier op kantoor en weinig werken op locaties enkel als het echt nodig is. De mail is een stuk rustiger en de telefoon check ik af en toe of die niet stuk is want is ook verdacht stil. Gelukkig is er nog veel achterstallig werk en dus houden we ons wel bezig maar dit is niet wat we willen en waar we normaal voor werken.


Persoonlijk ben ik niet treurig dat het songfestival niet door gaat maar de olympische spelen dan weer wel. Ken ook ik een aantal sporters die hier lang en veel voor getraind hebben. Wat een teleurstelling en hoop dat ze de motivatie kunnen vinden om door te gaan en hopen op een nieuwe kans. Festivals gaan niet door voor mij ook geen probleem maar voor veel ondernemers een drama en voor veel jeugd een nog groter drama. Wat moet je dan toch doen een hele zomer lang? Vakantie plannen vallen er ook nog niet echt te maken nu er op dit moment enkel grenzen dicht gaan i.p.v. open. Hoop zo voor de reisbranche dat we zomer krijgen die duurt tot december en dat er veel last-minute geboekt kan worden. Hoe dan ook we zullen hier met iedereen aan moeten werken. Ons houden aan de regels. Social-distance is opeens een werkwoord geworden.
We moeten ons allemaal aan de regels houden als we ons normale leven terug willen!

En ik? In deze wereld crisis is mijn ding maar een ieniminie-crisisje maar houdt me toch wel 24/7 bezig. Al een jaar bezig met voorbereiden op de Northcape 4000. En dat lijkt nu toch echt in gevaar te komen. De organisatie houdt zich stil (na mijn mening te stil). De Facebook groep wordt steeds stiller en als er teveel negatief gepost wordt leggen ze de groep lam. Veel rijders maken zicht zorgen, weten niet of ze kunnen komen als het wel door zou gaan. Niemand kan optimaal meer trainen, plannen om te trainen in de bergen en hoogtemeters maken zijn Not Done. De grens over mag niet en kamperen mag niet. De organisatie geeft aan midden mei te komen met een besluit. Wat als het doorgaat? Is het dan veilig genoeg om europa te doorkruisen? Zoveel vragen en onzekerheden die me bezighouden. Ik heb er zo naar uitgekeken en al zoveel tijd en moeite ingestoken en natuurlijk ook al veel genoten van de voorbereidingen.

Wat ga ik doen:
Ik denk dat ik komende week voor mezelf een beslissing moet maken. Ik wil fietsen en ga dat zeker doen. Enkel moet ik wel goed overwegen of dat de Northcape 4000 gaat worden. Ik vindt dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen voor mijn eigen veiligheid en gezondheid. Heb nog een gezin met 2 lieve kinderen, partner en hond Daarnaast de verantwoordelijkheid over een bedrijf waar ook mensen hun boterham verdienen.
Ik ga het hoe dan ook een lastige keuze vinden, ook voor de sponsoren. Nogmaals ik ga wel fietsen en als dat niet de Northcape 4000 zal zijn komt er een plan B op het moment en daar waar het wel kan dit jaar. Het geld wat ik tot nu toe bij elkaar heb d.m.v. de sponsoring gaat hoe dan ook naar v.z.w. ’t Kietelt en als er een plan B komt hoop ik nog meer geld bij elkaar te krijgen want zeker na deze crisis zal het meer dan nodig zijn.

Gaat voor iedereen weer een vreemde week worden waar we voor elkaar moeten zorgen en vooral aan elkaar moeten denken en respect voor elkaar hebben!

Keep you Posted xx Smilleke

Stick to the plan!

Terwijl de hele wereld op zijn kop staat, niets meer hetzelfde is, niemand meer weet wat te doen of hoe het te doen, we elkaar niet meer mogen aanraken, niet meer mogen handjes geven, afstand moeten houden, zoveel mogelijk wc papier moeten inkopen….gaan sommige dingen wel gewoon door. Althans voor mij wel. Ik probeer er een beetje positief bij te blijven en er dan toch maar het beste van te maken. Natuurlijk vreselijk dat alle events worden afgezegd; andere kant ben blij dat het zo is en dat we niet omdat we toch ingeschreven hebben ons in de menigte storten en zo het probleem nog groter maken. Sporten kan je ook alleen of in klein gezelschap. Dat de gym gesloten is inderdaad vervelend maar je mag nog steeds gewoon naar buiten en daar kan je ook prima je trainingen doen. Dat is wat me wel bezig houdt dat mensen hun ergernissen willen delen over zulke nutteloze dingen op social media terwijl de wereld op zijn kop staat!

Mijn Northcape4000 avontuur staat ook onder druk natuurlijk. Organisatie weet ook niet wat te doen of wat te beslissen. Start is in juli dus nog ver weg en er kan nog veel gebeuren zowel positief als negatief. Ondertussen ben ik al wel bezig met een plan B want fietsen zal ik zeker en ver ook! Heb al die moeite niet voor niets gedaan en laat me niet zomaar uit het veld slaan.
Afgelopen weken een aantal hele mooie sponsoren oa van Garage Peppino in Lommel, Igepa en een heel aantal persoonlijke sponsoringen van vrienden en kennissen erbij gekregen en dat geeft echt een boost om door te gaan.
Dus we hopen, bidden en smeken dat het beter gaat worden komende weken, maanden…..niet enkel voor de Northcape4000 maar voor de hele wereld.

En wat doe je dan zoal als je dan door Laurence Groenendijk van Sportfocus 040 aan je oren bent getrokken en een schop onder je reet hebt gehad? Luisteren, eindelijk dan toch maar eens luisteren en me proberen te gedragen en te houden aan het schema. En geloof me dat is voor mij een mega opgave. Niet omdat ik niet wil trainen maar juist omdat ik liever meer doe en dan vooral wanneer ik het wil en hoe vaak en hoeveel ik wil.
Maar ik heb beloofd braaf te zijn dus ik gehoorzaam. De wurgband (=lees hartslagmeter) om, briefje met tijden en hartslagen op het frame en op pad. Djuh dat valt zwaar en zover buiten mijn comfort zone. Nu inmiddels 2 volledige weken achter de rug en ok ok ok het gaat wennen. Het biedt ook houvast en structuur maar valt niet mee, zeker niet met de drukte hier bij Impulse Reclameatelier. Maak dan van trainingen ook maar een soort woon-werk-klantenbezoek om alles in 1 dag te proppen. Slecht 1 dag vanwege het enorme slechte weer gespijbeld om naar buiten te gaan en me op de spinningfiets gezet. (Kon echt niet nog meer storm en regen aan)

En natuurlijk geniet ik ondertussen en maak toch steeds weer van alles mee en leer dingen bij tijdens mijn micro avonturen. Zo is het erg handig dat je de kaart van Duitsland in je Garmin zet als je er een route in zet die door Duitsland gaat. Was ik dus vergeten met als gevolg wat extra Duitse kilometers. Inmiddels ook veel storm en regen-geweld tegen gekomen. Kan niet zeggen dat je er aan kan wennen wel dat je jezelf erop kan kleden. De juiste keuzes maken en vooral die paar 100gr extra bepakking met droog shirt, handschoenen en regenjas is zeker slim. Op die manier ook handig om de tassen eens goed te testen en moet zeggen dat ik zeer tevreden ben en ook zeker blij met het advies van M-bikes. Naast goed advies een zeer goede service met eerlijke prijzen.
Ik heb nu een aanvraag gedaan voor in iedergeval beter weer met meer zon en minder regen en vooral ook minder wind. En ook blijft de wereld op zijn kop staan ik blijf gewoon bezig want alles gaat door en bij de pakken neer gaan zitten lost niets op. Ik hoop dat iedereen voor elkaar zorgt en op elkaar let en we hier allemaal goed uitkomen.


Lieve fiets-groetjes Smilleke xx

Tegenwind & meer enzo….

Ik hoef niemand te vertellen dat het de laatste weken best wel wat waaide. Er was wind, heel veel wind, windstoten, storm en meer van dat. Afgewisseld met hier en daar een bui regen en hagel. Super natuurlijk om wat “gear” te testen maar eerlijk…..echt ben het zo beu dat gewaai en nat worden en echt gewoon van de fiets geblazen te worden.

Was misschien ook geen goed plan om met windkracht 9 tegen van Rdam terug te fietsen na een super moeder-dochter uitje. Zaterdag ultra shoppen, lekker eten en drinken en een slapeloze nacht omdat onze boven buren in het hotel ook een ultra sex marathon hielden. Na het ontbijt en een bezorgd blik van mijn dochter met de mededeling dat ze me ook wel halverwege uit de auto wilde gooien toch vertrokken. Na ca 2 km dacht ik al van oei; dit gaat een zware worden! Natuurlijk alle pontjes over de oude Maas gaan niet want het waait hard (Joh?!) na 15km omfietsen een brug gevonden en weer terug de route gevonden. En het is echt alleen maar wind, moet mijn stuur vooral goed vast houden en het Hollands Diep steek ik over terwijl mijn fiets schuin in de wind hangt. Na Breda gaat het wat beter en kan wat meer beschut fietsen, wel jammer dat er hier en daar toch carnaval gevierd is want rij dus in een feestend dorpje lek op een bierglas. Djuh en gelukkig gaat het lekker hard regenen! Ben niet te stoppen natuurlijk dus hoppa op die fiets en gaan, de route is nu wel mooi door het bos rondom Baarle Nassau. Net voor Dessel rijdt ik weer lek en de regen is nu hagel geworden dus probeer met koude vingers zo snel als dat gaat de band te verwisselen, maar heb het nu wel gehad. Net dan stuurt Arie een berichtje dat hij me wel wil komen halen want het weer is toch we erg slecht…..dit is eigenlijk tegen al mijn principes is maar moet er nog 45km en geen lamp bij, reserve bandjes op en wel erg koud en nat! Bij het eerste cafe stop ik en druipend sta ik binnen, de eigenaar heeft zeker medelijden en komt af met handdoeken en droge trui. Denk dat ik er toch best zielig uit zag:)) Arie haalt me op en na een biertje kom ik terug tot leven…..toch mooie training en test geweest vandaag maar ’t was genoeg!

Na al dat fietsgeweld is de bike toe aan beurtje bij Santos. Ik plan wat afspraken bij klanten in de omgeving en op naar Nieuw Vennep. Leuk om Robbert en zijn team te ontmoeten. Super enthousiast team met vakmensen met passie!
Er zijn wat dingen die ik graag aangepast wil hebben zodat mijn tassen beter passen. Verder laat ik de mannen hun werk doen! Ik krijg een leenfiets mee en tja…tis natuurlijk gebruik maken van de omstandigheden…dan maar richting strand. Ik moet wat gaan inmeten bij Center Parcs Zandvoort. Een zalig tochtje met heen wind mee. Ik ben hier vaker geweest om te lopen en herken veel plekjes, maar krijg het toch voor elkaar om Zandvoort straal voorbij te rijden dus terug via de duinen wat ook zeker geen straf is. Na het inmeten geen tijd voor koffie aan zee want moet voor 17 uur terug zijn en ja we hebben gelukkig weer wind tegen en voor de afkoeling gaat het ook wat regenen!
Terug bij Santos staat mijn witte bike al te stralen, alles is nagekeken, bijgesteld en gecheckt. Wat een topservice en wat rijd dat toch weer lekker. Ik klets nog wat na met Robbert, mooi dat iemand zoveel passie voor zijn vak.

Nu dan toch het serieuze gedeelte! Ik heb in alle jaren dat ik sport en veel sport nog nooit (nee echt nog nooit) gebruik gemaakt van een schema of iets wat daar op lijkt. Noem me gerust eigenwijs dat mag. Nu gaf ik al eerder aan dat de fysio toch wel dacht dat ik misschien iets wat teveel aan het doen was, ben tenslotte ook geen 20 meer, werk meer dan fulltime en denk dat ik alles wel kan.
Daarom eens terug contact gezocht met oude bekende Laurens Groenendijk. Laurens ken ik goed uit mijn trailrun tijd. Het is naast een geweldige leuke grappige man een zeer gedreven trainer met veel ervaring. Als snel is zijn reactie; LEUK, gaan we doen kom langs bij Sport Focus 040 . Fiets mee, harstlagmeter mee (zat nog steeds nieuw in de doos) sportkleding mee op naar Sport Focus. Geen tijd te verliezen bij Laurens en hij kent me het heeft geen zin om iets uit te leggen we gaan het doen omdat het moet. Ik wordt onder de scan gelegd, fiets in de steigers, fiets me te pletter voor een lactaat test en mag dan onder genot van een koffie op de uitslag. Tja ik zal zo zeggen er is werk aan de winkel. Ben fit hoor dat is zeker maar nog lang niet Northcape4000 ready. Ik zal je de details van de metingen besparen en voor degene die het graag willen weten stuur me een berichtje! Laurens verplicht me vanaf nu met de hartslagmeter te trainen, dus aan die wurgband. Daarnaast 2 rustdagen ipv 7 dagen volgasssss. Hij gaat een schema maken zodat ik een gerichte opbouw ga doen naar de Northcape4000. Mijn fiets wordt volgens de metingen van Laurens compleet gereset en ik weet niet wat er gebeurd, dat is dus echt meteen voelbaar. Na veel slap zeveren, lachen en koffie ga ik naar huis met een gerust gevoel maar toch ook wel een beetje zenuwen; ik en een trainingsschema & hartslagmeter….. We zullen het zien komende weken.

Dan is er natuurlijk nog het sponsoring verhaal dat blijft lopen. Weer een mooie sponsoring mogen ontvangen van iemand die graag anoniem wil blijven. Enorm bedankt het motiveert me enorm. Het wat fijn om op deze manier met sport bezig te zijn en zoveel mogelijk bij elkaar te gaan fietsen voor vzw ’t Kietelt. Want het is nodig, helaas zijn er nog teveel kindjes die geen verjaardag kunnen vieren door armoede.

En ik…..ik fiets en geniet. Geniet van de natuur en kom op plekken waar ik niet ben geweest en zoek en de omgeving naar nieuwe wegen en paden omdat het kan, niet omdat het moet. Ik fiets mijn hoofd leeg, stamp tegen de wind in, probeer mij fiets recht te houden in de storm. Vanaf volgende week dit alles in een schema maar ik ga ervoor zorgen dat ik geniet en dat ik in juli klaar ben voor mijn avontuur.

Ik hoop dat jullie me blijven volgen en sponsoren!

Op pad met Dennis!

Weer een week voorbij gewaaid, van de ene storm in de andere zomaar voorbij maar wel weer veel gebeurd en gedaan. Het mooie nieuws is dat ik weer een super mooie sponsoring t.g.v. “t Kietelt binnen heb van jawel €500,00 euro!!! van de Ronde Tafel Neerpelt. Nogmaals enorm bedankt en ja dit werkt enorm motiverend voor mij!

Deze week is het zakelijk gezien hier bij Impulse Reclameatelier een drukke week. Dat betekend sporten als het kan en hoe het komt.
Op maandag lukt het om een mooi rondje van bij 20km weg te waaien in het bos. Het geluid van de wind door de bomen en krakende takken is zalig. Ik hou van het geluid van spattend modder en kan het niet laten dan ook dwars door plassen heen te rennen. Sommige mensen worden nooit volwassen, alhoewel we wel ouder worden.Op de andere dagen geen tijd om te lopen helaas maar wel trouw op de spinning fiets en crosstrainer. Muziek in mijn oren en gaan! Q-time met mezelf noem ik dat. Lekker mee blaten met de muziek niet dat ik nu echt een talentje ben maar met die oortjes in hoor ik het zelf niet. Op woensdag en vrijdag dapper naar Siam-Ni voor de bokszak & kettle-bel training en ik moet zeggen dat ik voel dat ik zeker sterker aan het worden ben.

Toch ook weer eens tijd om voor een algemene grote onderhoud beurt bij Philip Dirix. Ben er een oude bekende en al regelmatig op het goede pad gekomen door de hulp van Philip. Liep al even met wat last van nek en onderrug een oud kwaaltje wat vaker opsteekt. Na wat trek en duw werk mag ik naar huis waar ik zoals gewoonlijk als een blok in slaap val. Misschien toch eens nadenken en luisteren naar Philip dat een trainingsschema en wat structuur wel ok is?

En dan gelukkig is het toch ook weer weekend en kunnen de fietsplannen van start.
Zaterdag beloofd het weer nog goed te zijn. Ben wat beperkt in tijd ivm leuke plannen met oude loopvrienden later die dag. We gaan lekker wandelen en eten en dus de tijd om weer eens bij te praten….maar eerst stukkie fietsen!
Ik neem Luth gezellig mee naar Zuidlimburg om daar
i.p.v. lang dan maar pittig en korter te gaan fietsen. Dus we fietsen in heb begin nog lachend en babbelend de ochtend in. Al snel (ik denk na een 250 meter) de eerst flinke lange klim en tis gedaan met babbelen. De omgeving is daar natuurlijk altijd mooi en het is niet de eerst en zeker niet de laatste keer dat ik dat rondje ga fietsen. Het zonnetje schijnt en er komt steeds meer wind maar we trappen dapper door!
De bekende klimmen van de Amstel Gold nemen we zonder tegen sputteren maar gaat niet altijd even makkelijk. Al merk ik wel dat het me al beter afgaat als de eerste keer.
Ik geniet van het volgas naar beneden rijden en mij mijn gravel bandjes is dat beter te doen dan op de racebandjes van Luth. We hebben zeker een choco en koffie verdient en op een terrasje in de zon genieten we even na, wat een lekkere ochtend was dat!

Zondag ga ik alleen op pad want heb blijkbaar een verlaten Valentijns date met Orkaan Dennis op de planning. Ik vertrek tegen 10.30 en plan is om tegen de wind in heen te fietsen naar Scherpenheuvel. Heb een mooie route van ca 60 km. uitgezet over verschillende wegen en paden. Dennis is er, en is nadrukkelijk aanwezig om mij op alle mogelijke manieren tegen te werken. Van voor van links of van rechts hij doet zijn best mij van mijn fiets te krijgen. Not jonge; ik hou vol! Tis is een krachtmeting van op sommige momenten heb ik moeite om harder dan 13km/uur te rijden en op het pad te blijven. Ik overleef het en in Scherpenheuvel aangekomen snak ik naar een chocomelk
maar het lijkt er wel uitgestorven! Normaal een drukte in het weekend nu dus niet en bijna alles dicht. Ik vind Huis Angelus die open is mag met fiets en al naar binnen!
De lekkerste warme choco met een berg slagroom en zalige bonbonnetjes is de beloning. De vriendelijke eigenaars zijn ook blij dat er eindelijk iemand maar ik moet echt verder. Nog een dikke 60km te gaan naar huis. Weliswaar met wat wind mee maar
Dennis heeft er zin in en zet een tandje bij zodat ik mijn stuur echt goed vast moet houden en op moet letten niet weg te waaien. Al met al toch een super date met Dennis gehad en 120km op de teller! Ik ben weer tevreden en denk toch wel een goede training. (oja en ik heb mijn nieuwe blitse BIORACE sokken aangehad om indruk te maken op Dennis!)

Ik ben klaar voor nieuwe week, maar er weer een mooie van!

Grts Mildred!

Grenzen verleggen

Het was een week van de grenzen verleggen voor mij op diverse vlakken. Ben niet echt iemand die graag publiekelijk spreekt en deze week was dat wel de bedoeling. Het is voor een goed doel dus ik verleg die grens zoals er nog veel grenzen zal moeten verleggen.

Op uitnodiging van de Rondetafel Neerpelt gevraagd om een presentatie te geven over mijn plan 2020. Natuurlijk wil ik dit, hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken en daarmee zoveel mogelijk sponsoren te vinden. Enkel het spreken voor zoveel mannen in pak….tja da’s effe een dingetje! Ga liever 100km fietsen of hardlopen dat is minder eng. (Ik ben niet altijd even stoer zeg maar). Ik heb me goed proberen voor te bereiden en stap met mijn pakketje promo materiaal vol goede moed richting afgesproken plek. Mark van ’t Kietelt gaat ook mee om wat meer over ’t Kietelt te vertellen.
Als ik de eerste stress heb overwonnen kakel ik ronduit vol enthousiasme over mijn plan, de route, mijn fiets en nodig vervolgens iedereen enthousiast uit om eens mee te fietsten, weinig spontane “JA ik wil!” reacties.
Volgens mij was iedereen wel enthousiast en ik hoop dan ook dat de indruk zodanig was dat er nog wat sponsoren uitkomen.

De eerste is er al! Watertechniek Teunissen doet een mooie donatie en daarmee weer een ZILVER sponsor erbij! Zalig dat mensen dit doen en dat geeft me zeker meer vertrouwen en motivatie.

En nog zo eentje in de rij grens verleggen. Altijd al eens flink willen doen: Als een echte Rocky tegen een boksbal-rammen? DOEN! Woensdag bokszak training bij Siam Ni onder begeleiding van Olaf een uurtje stoeien met een zak. Ik probeer net zoals de geoefende boxers om heen heel stoer en hard te trappen en slaan maar man man da’s echt niet eenvoudig. En bovendien echt wel zwaar maar zalig om te doen. Uur vliegt voorbij, mijn armen branden mijn scheentjes mooi rood maar zeker de moeite waard. Zeker ook een toegevoegde waarde in de complete training buiten het fietsen.

Fietsplanning van het weekend was een 200+ in 1 dag. Ingeschreven voor een Randonneur in NL. Altijd een fijne relax sfeer, mooie routes op GPX en gemengd eender gestemd gezelschap. Start is om 9 uur in Nijmegen. Vanwege het hoge water is er een omleiding in de route maar dat wijst zichzelf. Bovendien fiets je niet alleen kom je altijd wel iemand tegen op de route. Ik besluit om alleen te starten en stamp de eerste ca 30km lekker op eigen tempo met wat tegen wind de km weg. Ik beland na de omleiding in een groepje waar het tempo wat hoger ligt dan dat ik normaal fiets maar het gaat prima en al na56 km is er eerste stempelpost. Ik besluit niet te pauzeren maar een toilet stop te nemen en verder te gaan. Buiten vertrekt ook net dezelfde groep waar ik in zat en ik sluit terug mee aan, de volgden post is pas op 137km dus wel fijn om niet steeds alleen te fietsen met toch flink wat wind tegen af en toe.

Het tempo ligt voor mij weer best hoog maar ik kan het aardig bijhouden enkel op kop rijden is voor mij te hoog gegrepen in dit tempo. De mederijders duidelijk meer gewend aan dit tempo doen dat stuk beter (NB: zijn ook wel wat jonger weet niet of dat veel uitmaakt?) Langzaam naderen we de 2de stempost en het begint ook wat te regenen.
De warme choco met slagroom smaakt me goed, had daar onderweg al zin in. Tis toch wat dat je daar dan 80 km over na kunt denken wat je gaat nemen? We vertrekken weer gezamenlijk maar meld alvast dat ik het laatste stuk toch alleen verder wil fietsen. Niet alleen vanwege het tempo maar ook omdat ik het wel belangrijk vindt voor mezelf om dat mentaal te doen. De laatste loodjes wegen toch altijd al zwaar dus laten we dat dan nog maar zwaarder maken!
Bij de brug over de Waal stop ik voor een foto want het wilde woeste hoge water is toch indrukwekkend. Ik waai wel bijna weg op de brug maar het is een indrukwekkend beeld. Op naar de laatste 15 km…..Lijkt dan altijd een eeuwigheid te duren natuurlijk gelukkig is het nu wel echt gaan regenen dus ik trap nog even beetje harder om zeker voor het donker binnen te zijn. Done 105km in 8.21uur. Ik zeg: tis genoeg voor vandaag koffie, naar huis, douche nemen en ontzettend zin in een lekker straf Belgisch biertje!

Zondag de bekende stormzondag (nog bezig als ik dit schrijf) besloten om binnen op de spinningfiets en crosstrainer een anderhalf uur wat uit te zweten. Geen spierpijn van gister dus dat is goed. Ik heb deze middag afgesproken met Stef Schuermans hij is de man achter het merk OMM. Het outdoor merk dat hier misschien nog niet zo bekend is maar wel van enorme kwaliteit. Ontdekt, gemaakt en gebruikt door outdoor sporters. Stef is zelf zo’n persoon, moeilijk te omschrijven maar met een enorme passie en kennis wat betreft buitensport en ultra/endurance activiteiten. Met hem contact gezocht ivm keuze voor de juiste slaapzak. Licht, zo goed als waterdicht, warm…. En een jas met dezelfde specificaties en deze gevonden!
De slaapzak:
Mountain Raid 160 Primaloft Gold with Cross Core technology minimalist sleepingbag


En de jas: Ultra-light Primaloft insulation Jacket


Ik kan proberen er veel over uit te leggen maar alle technische info van Stef is me niet allemaal bij gebleven. Mocht je er meer over weten dan verwijs ik je zeker door naar de site van OMM of naar Stef. Zeker ook voor goed advies!

En ik beging weer aan een nieuwe week vol met plannen en een paar leuke ontmoetingen. Oja natuurlijk werk ik ook gewoon tussendoor en doe gewoon boodschappen, de was, laat de hond uit etc…..Iets met multi-tasken

Knallen deze week!

Was een bijzonder knallende week! Vol verassingen om dat nog maar zacht uit te drukken en dat in nog maar in een halve week, daar om een kort maar krachtig blog.

2 nieuwe sponsoren en nog wel GOUDEN sponsoren: C-travel reisbureau uit Lommel en Gergo Pap Webdevelopment. Ook nog een bijdrage van € 40,00 van THP (Carlo Pappot) Dat wil zeggen 840 euro erbij, hoe geweldig is dat! Natuurlijk bedankt voor jullie sponsoring en vertrouwen.

En fietsen fietsen fietsen want er moeten wat km gemaakt worden naast het lopen en krachtwerk. NB: nog effe en ik heb spierballen van de krachttraining bij Olaf!
Zaterdag een uitslapertje gedaan vanwege slecht weer in de ochtend en na de buien vertokken richting Nijmegen. Solo dus lekker gezellig tegen mezelf zeveren 110km lang. Ook belangrijk om dat te trainen zal tijdens de NC4000 ook vaak alleen zijn. Ik slinger me een weg door het brabantse land door bekende dorpjes maar die ook nog goed gezien of bekeken heb, nu dus wel.

Weer is prima inmiddels droog en zelfs 11 graden en natuurlijk wel wind, veel wind en de laatste 40 km natuurlijk wind tegen. Onderweg maak ik nog een charmante slip partij tijdens een vlucht naar een bosje voor een vluggen sanitaire stop. Ja dat zijn van die momenten dat je een man wil zijn. Alles moet uit en alles op de grond in de haast in een plaswater….pffff. Alles weer omhoog zien te hijsen over dat bezweet lijf en met tegen wind mijn jas weer aan zien te krijgen.
Na 110 doel bereikt in Nijmegen bij de Airbrush studio Kim Mae waar ik na een rondleiding en lekker bakkie koffie van Arie een rit mee terug naar Lommel krijg. Top dagje al zeg ik het zelf!

Zondag voorspelt het weer niet veel goeds maar ik heb ingeschreven voor de social gravelride voor de Boter en Toeback Social winter Gravelride, dus hoe dan ook ik ga.
Kleding keuze is een lastige want erg komt regen, veel regen, gaat niet echt koud worden loop van de dag zelfs 13 graden en wind (zoals altijd) en veel wind. Ik ken de omgeving van de route en weet dat het veel open vlaktes zullen zijn. Ik kies voor de BIORACER kaaimen jacket. Wind & water dicht met een thermotruitje eronder. Blijkt goed plan te zijn, enkel foutje in de keuze handschoenen. In de haast de verkeerde en ook nog eens 2 verschillende meegenomen. Tja…valt ook niet mee s’morgens.

Vertek is bij cafe Cyklist in Eindhoven waar we met een groep vertrek voor een geweldig mooie rondjes over de heides en bossen naar Weert. Waar op 60 km bij een kinderboerderij een post is voorzien met zalige verse soep, brood, koffie en een tafel vol lekkere dingen. We warmen op aan de kachel en proberen wat kleding te drogen want de eerste 60km was eenvoudig te omschrijven: Modder & regen in het kwadraat.

Off we go! op naar de laatste 46km met ietsjes minder modder, geen regen maar wel opeens heel veel wind. Gelukkig een paar brede mannen en maar daarachter hangen met opspattende natte modder en gravel is geen aanrader. Met een bek vol met modder en ogen vol met gravel bereiken we toch Eindhoven waar we eindelijk het asfalt kunnen kussen en bij Cyklist kunnen geniet in een vol cafe met beeldscherm het WK veldrijden van een biertje en warme choco. Wat een zalige rit en weer leuke nieuwe mensen ontmoet met mooie verhalen en plannen.

Mijn weekend zit erop. Komende week een weer wat spannende dingen te gebeuren maar daarover meer in het volgende blog, Fijne week voor allemaal! Grts Mildred

MultiTasken & MultiSporten

Een mens moet toch ook alles tegelijk kunnen en doen. Wij vrouwen kunnen dat, tenminste veel van ons geslacht kunnen dat. Werken, huishouden, lieve ouder zijn, goede partner zijn, sociaal leven behouden en beetje sporten. En als het allemaal kan ook alles in 1 week!
Ik denk ook dat ik dat kan en zoals Pippi Langkous het zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan maar ik denk wel dat ik het kan!”

Nu doe ik het meeste met veel plezier en veel mensen om me heen zorgen ervoor dat het ook leuk is en blijft. Zowel bij Impulse Reclameatelier waar we met gedreven en gemotiveerde mensen mooie dingen bedenken en maken. Maar zeker ook met de mensen die me motiveren met het Plan 2020 “Northcape4000”. Ook deze week een super mooie bijdrage in de vorm van een Zilver sponsor die graag anoniem wil blijven.
Dus mooi €200,00 ten gunste van v.zw. ’t Kietelt!

De laatste dagen veel km in de benen gelopen, gefietst en getraind. De echt power proberen op te bouwen bij de les van Olaf bij Siam-Ni. Een uur volgas ging al beter en voel dat het goed is, daarnaast een een prettig afwisseling in de voorbereiding.

Naast mijn eigen loopjes deze week op laatste moment een super gezellig avond trail met loopmaatje Peter Mooij in Ijmuiden. Veel zand, duinen, water, storm en lol. Enorm genieten om dit te kunnen doen en zeker om daarna met z’n alle aan tafel te schuiven en bij te kletsen!


De voorbereidingen voor het fietsen gaan goed vooruit. Steeds meer dingen komen voorbij en bieden zich aan. Praktische zaken waar ik nog geen raad mee wist. De juiste tassen, iets om wat warms te eten onderweg als er niks te krijgen is. Fijn als mensen met veel ervaring dat met je willen delen. En nog steeds: Alle advies is welkom!

Ook weer veel mooie km op de fiets gedaan. Samen met Ingrid en Mario van Bike Memories de koude en dichte mist in om weer een mooie 100+ te maken. Goede verzorgings post bij Ingrid thuis met warme choco en verse broodjes. En er is meer:
Binnenkort meer nieuws hierover, in ieder geval een leuk sportief en gezellig initiatief vanuit Bike Memories om ook te sponsoren. Hou dus dit blog en social media in de gaten en zorg dat je erbij bent.

De Zondag gevuld met beter en weer en een gezellig babbelende Luth. Zigzaggend over de heides naar Geldrop voor koffie. Terug over de heides en Malpie weer naar huis. Verkeerd rijden kan niet want er is niet echt een plan.
De enige miscommunicatie is links en rechts af dat is voor mij altijd een ding. Maar zonder valpartijen en gelukkig wel wind tegen op de terug weg (waarom toch altijd?) een zalige gezellige rit met goede gesprekken en veel getetter en gelach. Zo is trainen toch zalig en zeker geen moeten en echt geen zware opgave, het is een mooie manier om mensen te spreken en te zien en de mooiste plekjes te ontdekken!

Start: Happy New-Bike Year

Een nieuw jaar en dan maar direkt van start met 2 weekend vol fiets kilometers. De weersomstandigheden zijn niet zodanig winters te noemen dat het niet kan. Warm is wat teveel gezegd maar het vriest niet en er is zelfs af en toe wat zon.
Het eerste weekend gevuld met op zaterdag een gezellig rit op uitnodiging van fiets maatje Luth met nog 2 voor mij onbekende fiets liefhebbers. Plan voor mijn was min een 120 die dag. Op naar Zolder om daar Monique en Philip op te pikken. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en altijd benieuwd naar hun verhalen en avonturen…..nou deze 2 hebben er genoeg. We slingeren onze weg naar Cafe Coureur waar we geniet van zalige warme choco en koffie. Deze plek ligt strategisch boven op een berg dus hoe dan ook het is altijd effe tanden knarsen vooral je koffie verdient. Wel een top locatie geworden met geweldig uitzicht en inrichting. Eenmaal opgewarmd weer terug de kou in want het is toch best frisjes en natuurlijk wind tegen. Ik volg de tourleider Philip en verbaas me dat ik nog steeds in dorpjes met de meest vreemde namen kom die ik niet kende. We nemen afscheid na een goeie cappuccino en een tropisch lijkende foto in Zolder en Luth en ik stampen naar huis. De dag loopt beetje op zijn eindje en begint nu echt fris te worden. Gelukkig rijdt ik de laatste 15 km nog lek!
2 Dames met hun kont omhoog op een fietspad geeft voor veel mannen toch de aanleiding om vertragen en te roepen of we het zeker wel alleen kunnen; Ja he, wij wel!
De 120km meer dan ruim gehaald kom ik moe maar tevreden thuis.

De zondag was ik van plan om mijn hoogtemeters klim plan eens vorm te gaan geven. Om niet direkt te hard van stapel te lopen en overdrijven een mooi rondje gezocht in Zuid Limburg waar alle stevige klimmetjes van de Amstel Gold in 60km gepropt zijn. En ja..dat deed zeer. Niet gewend aan klimmen en echt geen Cancellara in de notendop, maar gelukkig gaf de mooie route en uitzichten de motivatie te blijven trappen. Enkel de bemoedigende bordjes met aanduiding van de percentage klimmen mogen van mij bij deze verwijderd worden van het parcours, voor mij persoonlijk zie ik dat niet als een aanmoediging. Na 60 km en 800hm wel blij en tevreden!

Na het weekend is het voor mij ook weer gewoon volle bak aan het werk, helaas het plan van de Northcape 4000 levert met nog geen status op als prof en als eigenaar van een eigen bedrijf mag je gewoon lekker blijven werken en vooral geen 9 tot 17 uur. Gelukkig doen we het met plezier een ook deze week excuses gevonden om een training te vermommen tot werk. Hardlopend de post wegbrengen is altijd een goed excuus om km te maken. Gedurende deze week wel de eerste sponsoren die hun bijdrage doen dat doet me goed en geeft me zeker een boost. Ook de eerst afspraak om een “speach” te gaan geven in het zakenleven om zo sponsoren te vinden en mijn project in de aandacht te krijgen. We gaan ervoor, zoveel mogelijk bij elkaar te fietsen voor v.z.w. ’t Kietelt!

Weekend2: plan…nog wat km klimmen. Nu de gele lus van Limburgs Mooiste, ik zeg: een aanrader! Ik heb Filip voor die dag zo gek gekregen om mee te gaan. Filip leren kennen op een bike-pack weekend waar we elkaar prima aanvulde. Een gezellig fiets gezelschap is toch wel fijn op zo’n lange koude dag. De route: erg mooi en pittig vooral in de winter met wind tegen. De wind blijkt in zowel Nederland, Duitsland en Belgie steeds wind tegen te blazen. Veel paden toch wel vol met modder maar met onze gravel all-road bandjes geen probleem. Ik merk dat het klimmen me al wat beter afgaat dan vorig weekend. Tis meer de wind die me achteruit wil blazen. Onderweg op een 60 km gestopt voor een warme choco en koffie in een super gezellig bij Herberg Bie de tantes in Eys. Zeker stoppen als je daar komt, erg gezellig en knus. Onderweg af en toe een tussen stopje voor een reepje voor Filip en zelfs elkaar bijna kwijt geraakt tijdens plaspauze ……maar bovenwonder niet verdwaald en na 110km en bijna 1500 hm de auto zelfs teruggevonden net voor het donker. Ik ben tevreden (en Filip hoop ik ook…). Ik ga hier zeker vaker heen dus mochten er nog vrijwilligers zijn, just let me know!

Ik besluit het weekend af te sluiten in stijl en rustig uit te fietsen op en neer voor koffie naar mijn ouders. Vetrek direkt ook na het ontbijt in het zonnetje richting Geldrop beetje wind van zij dus…so far so good. Dus niet…..na een paar km weg zon en wind tegen.
Benen voelen toch wel nog wat van het tochtje van gisteren maar kom nie zeuren nie maar trappen trutje 🙂 Snelle koffie en babbel in Geldrop en off we go. Ik kom uit de lift en ja hoor, geen zon wel regen en wind, veel wind en vooral weer wind tegen. Plan voor de route blijft voor wat ik gedacht had en fiets door het bos over de heides en gravel paden terug. Genieten? Ja toch wel! Gewoon verstand op 0 en gaan. Gelukkig goed gekleed dus niet koud of nat tot op het bot. Thuis kijk ik terug op toch wel een zeer goed weekend wat betreft het doel wat ik had. Km maken en proberen te wennen aan het klimmen en dagen achter elkaar fietsen. Jammer dat de dagen en weekenden te kort zijn, maar zal moeten blijven schipperen met tijd. Combineren met werk, een eigen bedrijf en avonturier willen spelen valt niet altijd mee en tja er is ook nog een prive leven met een partner en kinderen die zo af en toe wat aandacht willen.

Selfie testing testing in de lift: wist nog niet dat het regende:)

En voor de Nortcape4000 wat bedrijf praktische planning ook al druk bezig. Heen reis en terug reis is geregeld. Mijn zoon Jasper heeft zich vrijwillig aangemeld om mij te brengen. We hebben gezellig appartement kunnen boeken 200 meter van de start!

En de terugreis….Arie mijn partner komt me halen, dat is dan ook meteen zijn vakantie dus ik moet wel doorfietsten en zorgen dat ik daar aan kom anders heeft hij geen vakantie. Nu nog effe de rest van de planning rond zien te krijgen!

start locatie NC4000
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag